Άθερμο

Το μεγαλύτερο μέρος του παραγόμενου Μελιού στον Πλανήτη θερμαίνεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (70C) προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία της εμφιάλωσης και να διευκολυνθεί η μετάγγιση του μελιού από τα δοχεία αποθήκευσης στις συσκευασίες.

 Δυστυχώς, όταν το μέλι θερμαίνεται σε αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες, καταστρέφονται πολλές  από τις θρεπτικές ιδιότητες του. Το μέλι αποκτά διαφορετικό χρώμα και υφή, καθώς οι κρύσταλλοι του είναι μικρότεροι και πιο ομοιόμορφοι λόγω της τήξης από την υψηλή θερμότητα. Πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του μελιού χάνονται κατά τη διάρκεια αυτή της επεξεργασίας.

Στη MeloPetra, δεν δίνουμε ποτέ προτεραιότητα στην ταχύτητα έναντι της ποιότητας. Δεν θερμαίνουμε το μέλι μας για σκοπούς εμφιάλωσης ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Το Μέλι μας ουσιαστικά ρέει ψυχρά από τα δοχεία ωρίμανσης στις συσκευασίες χειρονακτικά χωρίς μηχανήματα και τεχνικά μέσα. Παίρνουμε το  χρόνο μας, και συσκευάζουμε το μέλι μας στις συσκευασίες με απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση στο προϊόν όπως θα το κάναμε και στο σπίτι μας. Αυτή η απλή τεχνική αν και χρονοβόρα εν γνώσει μας επιλέγεται διότι δεν υποβαθμίζει καθόλου την ποιότητα του μελιού μας ενώ διατηρεί το υψηλό προφίλ των αμινοξέων (πρωτεϊνών), την υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και τα φυσικά ένζυμα του μελιού που βοηθούν στην πέψη. Το χρώμα του μελιού παραμένει αναλλοίωτο και η υφή του παραμένει  παχύρρευστη καθώς οι κρύσταλλοι είναι άνισου μεγέθους - όπως ακριβώς η φύση ήθελε να είναι.